Начало За нас Реклама Контакти

Пилешка салата в азиатски стил

Снимка за Пилешка салата в азиатски стил
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Джинджифил и фъстъци са интересните ориенталски вкусови акценти в тази лесна за приготвяне и много апетитна салата, която без проблем може да замени и основното ястие в един лек обяд.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г сварено или печено пилешко месо
  • 2 печени чушки, нарязани на лентички
  • 1 ч. ч. нарязано селъри или 200 г сварена целина, нарязана на тънки пръчици
  • 1 зелена салата
  • 100 г печени фъстъци
  • за дресинга:
  • 2 с. л. оцет
  • 2 с. л. олио или зехтин от маслиново кюспе (pomace, памъс)
  • 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
  • 3 с. л. соев сос
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на лентички, смесва се с нарязаните чушки, зелена салата и целина.

  2. 2.

    В тиган се смесват оцетът, олиото, соевият сос, чесънът и джинджифилът. Сместа се загрява леко и с нея се залива салатата. Поръсва се с фъстъците.


Подходящи типове вина
Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари