Начало За нас Реклама Контакти

Кубинска салата с кокосов чипс

Снимка за Кубинска салата с кокосов чипс
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Скариди, папая, кокосов орех и авокадо - четири продукта, които олицетворяват безкрайното тропическо разнообразие на вкусове и аромати. Всичко това е събрано в една ефектна и свежа салата, допълнена от хрупкав чипс.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 салата айсберг или зелена салата
  • 400 г почистени сварени скариди
  • 1 авокадо, нарязано на тънки ивички
  • 1 папая, обелена и нарязана на тънки ивички
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  •   морска сол и черен пипер на вкус
  • за заливката:
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • ¼ ч. л. смлян кимион
  • 4 с. л. лимонов сок
  • 100 мл зехтин
  •   черен пипер на вкус
  • за кокосовия чипс:
  • 1 кокосов орех
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Листата от салатата айсберг се напълват със скаридите, резенчетата авокадо и папаята. Всичко се поръсва с лука, морска сол и черен пипер.

  2. 2.

    Заливката се приготвя, като всички продукти се разбиват заедно и с тях се полива салатата.

  3. 3.

    За чипса кокосовият орех се настъргва на фини люспи с белачка за картофи, ренде или кухненски робот.

  4. 4.

    Кокосовите люспи се посоляват и се слагат да се запекат за 30-40 мин. във фурна, загрята до 120° С, като се разбъркват отвреме навреме.


Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари